Meny

Trygghetsguiden

Har du funderingar kring din pension och hur du lämpligast försäkrar dig själv, dina medarbetare och din familj? Gör vår trygghetsguide, det tar bara 5 minuter, så blir det lättare att fatta rätt beslut.

Pension och försäkring

Kvinna och äldre man sågar brädor ute i trädgården

Vi har gjort det enkelt för dig som företagare att sova gott.

Att driva ett företag är förenat med många risker. Trots det saknar många företagare ett bra försäkringsskydd. Om du skulle råka ut för en olycka eller bli långvarigt sjuk är det viktigt att vara rätt försäkrad. Många glömmer också bort sin pension. Den allmänna pensionen räcker sällan långt och som egenföretagare har du ingen tjänstepension.

Med vårt färdiga försäkringspaket Grundskydd Företagare ger vi dig ett skydd som motsvarar det en anställd får genom kollektivavtal.

Vårt försäkringspaket ger dig:

Ökad trygghet som pensionär

Som egenföretagare är det lätt att glömma bort din pension. Som anställd har man en tjänstepension men som företagare är det ditt ansvar att se till du får en pension som du kan leva på. Vi hjälper dig att komma igång med ett pensionssparande.

Ersättning vid långvarig sjukdom

Även företagare blir sjuka men till skillnad från de flesta som är anställda saknar egenföretagare ofta en kompletterande sjukförsäkring. Dessutom blir konsekvenserna större för dig som är företagare, eftersom din närvaro ofta är kritisk för intäkterna i företaget.

Försäkring vid olycksfall

Olyckor är ingenting man förväntar sig ska hända, ändå inträffar de varje dag och drabbar både individer, familjer och företag ekonomiskt. Om du skulle råka ut för en allvarlig olycka kan det vara nödvändigt med en ekonomisk ersättning. Olycksfallsförsäkringen gäller dygnet runt, både under arbetstid och under fritid.

Trygghet för din familj

Hur blir det rent ekonomiskt för din familj om du avlider? De flesta egenföretagare har ett alltför dåligt skydd för sina efterlevande. Om du inte har tecknat någon egen försäkring får din familj normalt endast ut en lägre omställningspension.

Tillvalsförsäkring

Snabbare vård med sjukvårdsförsäkringen

Snabb sjukvård kan vara helt avgörande för dig som egenföretagare. Med en sjukvårdsförsäkring garanteras du bästa tänkbara vård samtidigt som du undviker långa vårdköer.

 

Några av fördelarna

  • Du kommer enkelt i kontakt med vårdgivare.
  • Snabb tillgång till specialistläkarvård.
  • Ersättning för kostnaderna för vård, eftervård, läkemedel, resor med mera.